XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hamstring består av tre muskler: biceps femoris, den semitendinosis och semimembranosus, alla belägna på baksidan av benet mellan knät och skinkan. De hjälper knä att böja och låret för att flytta bakåt. Detta gör hamstring viktigt för rörelser såsom promenader, löpning och bål rörelse. Enligt sportsinjuryclinic.net, är en hamstrings pull eller stam en reva i en av de hamstringsmusklerna. Dra muskeln kan vara en försvagande skada, särskilt för en idrottsman.

Orsak

En hamstring pull vanligtvis inträffar under träning och orsakas ofta av overextending muskeln. Till exempel kan en basebollspelare som körs svårt att första basen skada muskeln samtidigt utvidga sitt ben när man försöker slå kast till basen. En skarp smärta uppstår omedelbart, och personen kanske inte kan gå eller springa.

symptom

Personen kan också uppleva blåmärken eller svullnad av muskeln. Smärta kan också vara närvarande när man försöker att räta ut benet eller vid böjning av knäet. Den person som kan ha möjlighet att känna ett gap eller utrymme på baksidan av benet där muskeln har dras isär.

Stränghet

Det finns tre klasser av hamstring drar. I Klass 1, kan personen kunna gå utan mycket besvär med undantag för täthet i baksidan av benet, och liten svullnad kommer att framgå. I Grade 2, kommer personen gå med en märkbar halta och svullnad och smärta kommer att bli tydligare. I en klass 3 pull, personen sannolikt behöver hjälp att gå och upplever betydande svullnad. Smärta är akut, speciellt när man försöker böja knäet.

Behandling

Ju tidigare behandlingen börjar på en drog hamstring muskel, desto bättre. RICE-metoden (vila, is, kompression, höjd) bör genomföras under de första 48 timmarna. När svullnaden minskar, bör en rehabiliteringsprocess som involverar stretching och stärkande av muskeln börjar. Detta hjälper till att läka muskler och kan bidra till att förhindra framtida dragningar.

Förebyggande

Eftersom hamstring drar ofta uppstår när muskeln är stram, bör ordentlig uppvärmning innan träning ske. Detta innefattar att hamstring sträckor, vilket bidrar till att göra muskeln mer flexibel. För att stärka musklerna, gör tyngdlyftning övningar såsom ben lockar. Ljus aerob träning såsom jogging på plats rekommenderas.