XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vad är Lecitin Powder?

Lecitin pulver är ett emulgeringsmedel närvarande i cellerna i levande organismer. Den franska vetenskapsmannen Maurice Gobley först utvinns lecitin från äggula 1805. Lecitin visas vanligen i kulinariska inställningar på grund av dess emulsifiying egenskaper, även om det också kan ha vissa näringsmässiga fördelar. Forskning om de eventuella fördelarna med lecitin pulver pågår.

Extraktion

Lecitin pulver vanligen utvinns som en biprodukt från sojabönor, men den kan även komma från produkter som solrosolja och majsolja. Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, är närvaron av lecitin pulver i livsmedel i allmänhet tros vara mindre än 1 viktprocent av den slutliga produkten.

användningar

Eftersom lecitin pulver kan binda med både lipider och icke-lipider, såsom olja och vatten, tillverkare använder den för att kombinera ingredienserna i livsmedel som godis och margarin. Det är också till matlagning spray eftersom det hjälper till att hålla bakverk fastnar kastruller. Lecitin kan också visas som ett kosttillskott med olika hälsofördelar krav, men många av dessa påståenden är ogrundade av oberoende vetenskaplig forskning. Bara ta en lecitin tillägg efter att ha talat med din läkare och en dietist.

sänka kolesterol

Viss forskning indikerar att regelbunden konsumtion av sojalecitin pulver kan bidra till att minska LDL-kolesterolnivåer, även känd som det onda kolesterolet. En studie från 2003 som publicerades i "Journal of American Dietetic Association" och en 2009 studie i vetenskaplig tidskrift "Cholesterol" båda fann att daglig lecitin tillskott som sträcker sig från 500 milligram till 1.900 milligram kan minska de totala och LDL-kolesterolnivåer i patienter. Även om dessa resultat indikerar fördelarna med lecitin pulver tillskott, bör du alltid tala med din läkare innan du lägger den i din kost.

Allergisk reaktion

Enligt FDA, är soja en av de vanligaste allergenerna, med cirka 0,2 procent av alla barn och vuxna i USA är allergiska mot det. Lyckligtvis för de flesta människor som är allergiska mot soja kan lecitin som härrör från soja ändå vara säkra att konsumera. Proteinerna i soja är det leda till att du har en allergisk reaktion, och sojalecitin utvinningsprocessen avlägsnar främst dessa proteiner från den slutliga produkten. FDA rapporterar att på grund av tillverkningsprocess som används för att extrahera lecitin, är den maximala mängden sojaprotein möjligt i amerikanska produkter en mycket låg 300 milligram per 100 gram lecitin.