XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Vad är några snabba sätt att gå ner i vikt?


De flesta metoder för snabb viktminskning har liten grund i vetenskap och därmed i slutändan inte fungerar eller orsaka skada i processen. Om du försöker gå ner i vikt snabbt men säkert, finns det några saker du kan göra för att påskynda processen. Kom ihåg att extrema dieter är alltid farligt, och du bör alltid konsultera en läkare om du har ett medicinskt tillstånd.

Lågkolhydratkost

Medan Atkins kan vara den mest populära low-carb diet där ute, det finns många versioner gör rundor, varav en del inte är lika strikt och mycket friskare. Dieter som är låga i kolhydrater och hög i proteiner orsaka hastig förlust av en enkel anledning: kolhydrater absorberar vätska, vilket gör att du svälla och därmed väger mer. Även kolhydrater tenderar att spika ditt blodsocker, gör du sugen på mer kolhydrater några timmar senare. Proteiner, å andra sidan, fyller, så du brukar äta mindre av dem eftersom du hamna känna full förr. Proteiner tar också längre tid att smälta, vilket gör kroppen att bränna fler kalorier under matsmältningen.

Hög-protein diet är vanligtvis inte hälsosamt att följas på lång sikt. Dieter som Atkins, som inte begränsar fettkonsumtion, kan innebära en risk för hjärtsjukdomar, nedsatt njurfunktion, leversjukdomar och njursten. Som en kortsiktig viktminskning push, även om de oftast fungerar bra. De flesta viktminskning i en low-carb diet händer under den första veckan, eftersom kroppen gör sig av med extra vatten och använder de sista resterna av glukos (kolhydrater) kvar i systemet. Efter denna period, saktar viktminskning ner, men du kan fortfarande räkna med en förlust pf upp till tre pounds per vecka, mer om man motionerar regelbundet.

flytande diet

Det finns många versioner av den flytande dieten. Vissa innehåller vätskor i form av soppor, såsom populära kyckling soppa eller kål soppa kost. I båda fallen är du riktade att äta en hemlagad soppa med hjälp av ingrediens i receptet, och följa det med frukt eller grönsaker, oftast på alternerande dagar. Eftersom vätskor fyller men innehåller få kalorier, är det troligt att gå ner i vikt eftersom du äter mycket mindre än vanligt. Ett hälsosammare alternativ är en juice snabbt, där du bara dricka grönsaker (och vissa frukter) saft i tre till sju dagar. Juice fastan är sällan marknadsförs som viktminskning planer och i stället avsåg att hjälpa dig rengöra din kropp och frigöra toxiner. Även om de kommer säkert att rensa matsmältningssystemet, kommer de också hjälpa till med viktminskning, som du kommer att konsumera en mycket låg mängd kalorier på en daglig basis. Flytande kost av detta slag är mycket svåra att följa eftersom du oftast glupsk i slutet av dagen, och fusk är sannolikt. Även om du kan hålla sig till dieten för de rekommenderade dagar, är chansen att du kommer att äta för mycket när dieten är över. Istället för att gå till ytterligheter, kan du vara bättre att ersätta ett par av dina måltider med vätskor men ändå konsumerar tillräckligt fasta ämnen för att hjälpa dig avvärja hunger.

Kommersiella flytande kost (mest kända som måltidsersättning drink eller skakningar), såsom Boost eller Ultra Slim Snabb, är ett alternativ för dem som har en söt tand. Drycker säljs antingen i pulverform (som du måste blanda med vatten eller skummjölk) eller konserverade färdiga att dricka mixar. Burkar innehåller i genomsnitt 200 kalorier, och dieters bör dricka fyra per dag, ibland följt av en lätt middag som har låg fetthalt och socker.