XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

En mans mustasch växer precis som hårbotten hår - från hårsäckar belägna i huden. Vissa män växer en mustasch som är tjock och fullt, medan andra "är gles och tunn, precis som varianter av hårbotten hår från en person till nästa. Sjukdom, skada och hormonell obalans kan alla leda till att du drabbas av mustasch håravfall, i de flesta fall ditt ansiktshår kommer att växa tillbaka efter den bakomliggande orsaken är riktat.

cancerbehandling

Håravfall på grund av cancerbehandlingar, såsom strålning och kemoterapi, är en allmänt känd biverkan. Enligt American Cancer Society, förlora håret från potenta läkemedel inte är begränsad till hårbotten hår. Människor av båda könen som genomgår behandling för cancer kan finna att kroppsbehåring, inklusive en mans mustasch, kan också falla under behandlingens gång. I de flesta fall börjar håråterväxt efter kemoterapi och strålning har slutförts.

Alopecia areata Universalis

Alopecia areata universalis är en autoimmun tillstånd där du tappar hår på hårbotten och kroppen, inklusive ansiktshår. Ditt immunförsvar angriper i huvudsak själv, och de-aktiveras fungerande hårsäckar, vilket leder till håravfall. Mediciner och andra behandlingar kan bidra till att minska inflammation i hårsäckar, vilket gör det möjligt för dem att fungera igen och växa hår. Enligt National Alopecia areata Foundation, alopecia areata universalis är inte lika vanligt som andra former av alopeci som drabbar endast hårbotten hår.

låg Testosteron

Män som har låga testosteronnivåer på grund av ett medicinskt tillstånd som kallas hypogonadism - även kallat testissvikt - kan förlora mustasch hår eller är oförmögna att växa ansiktshår i första hand. National Institutes of Health MedlinePlus hemsida förklarar att testissvikt kan vara ett resultat av sjukdom, skada eller läkemedelsanvändning. Symptomen kan inkludera en regression av eller fördröjd sekundära egenskaper kön, såsom ansikts, armhålan och könshår, infertilitet och brist på muskelutveckling. Testosteronbehandling kan vara en lösning för män som har låga hormonnivåer som påverkar deras mustascher.