XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Översikt

Centers for Disease Control (CDC) rapporterar att ungdomar står för 16 procent av alla våldsbrott inklusive mord, våldtäkt och grov misshandel. Det finns många teorier om vad som orsakar tonåring våld ännu inga definitiva svar. Några av de faktorer som bidrar till teen våld omfattar miljö lärande, underliggande psykisk ohälsa, och våld i hemmet. Även om det inte är en orsak till tonåring våld, är riskerna ökar när det inte finns någon föräldrarnas tillsyn eller när en tonåring har enkel tillgång till vapen.

Missbruk i hemmet

CDC visar att familj och hem riskfaktorer kan bidra till teen våld. När ett barn vittnen våld i hemmet, ökar detta risken för att barnet ska lära våldsamt beteende och visa aggression i relationer. Även misshandel inte kan orsaka en tonåring att bli våldsamma, bevisning som National Center for barn som utsätts för våld - finns på www.NCCEV.org - visar att barn som utsätts för våld i hemmet har funktionsnedsättningar i känslomässiga och kognitiva utveckling och löper större risk för att bli våldsam själva.

Social och medier lärande

Aggressiva medier som TV-program, nya, och videospel har en inverkan på teen lärande. Inverkan av våldsamma medier kan leda till handlingar teen våld eftersom tonåring inte kan skilja mellan verklighet och fantasi. Enligt en studie från 2004, utförd av Kevin Haninger, M. Seamus Ryan och Kimberly M. Thompson, publicerad av Medscape allmänmedicin och med titeln "Våld i Teen betyg TV-spel," bristen på realistiska skildring av konsekvenserna av våldet som visas i video spel vilseleder ofta tonåringar i lärande som aggressiva beteenden är acceptabla. Dessutom avslutade denna studie att en del av de videospel som incitament för teen spelare att begå simulerade våldshandlingar, vilket ytterligare belöna aggression snarare än att utbilda tonåringar om konsekvenserna av våldsamt beteende. Utan föräldrarnas utbildning för att skilja verklighet från fantasi för tonåringar, har sociala och media modellering en högrisk påverkan på potentiella aggressiva beteenden.

Underliggande Mental Health

American Academy of BUP indikerar att aggressivt beteende, trots, och fientlighet mot myndighet bakom en sjukdom i ungdomen kallade trotssyndrom (ODD). Det finns specifika symptom i samband med ODD, och symptomen måste kvarstå under längre tid än sex månader för korrekt diagnos. En tonåring med underliggande psykiska problem kan troligen visa våldshandlingar eller aggression. Tidig upptäckt kan leda till minskad våld och erbjuda pro-socialt beteende skicklighet byggnad. ODD diagnostiseras av en utbildad mental hälsa leverantör.