XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Vad är sweetest Sötningsmedel?


Om du har en söt tand och försöker gå ner i vikt i dessa dagar, har du tur. Det finns fler alternativ för sötningsmedel, artificiella och annat, nu än någonsin, och lika mycket kontroverser över vilka som är säkra. Medan vissa sötningsmedel inte har varit tillgängliga tillräckligt länge för att slutgiltigt säga om de har några långvariga negativa effekter, det finns tillräckligt med vetenskap att avgöra vilken som är den skönaste av dem alla.

enkel socker

Bordsocker, även känd som sackaros, är en enkel kolhydrat. Inte bara är socker inte de skönaste av sötningsmedel, det är inte ens den sötaste naturligt socker. Fruktos, det socker som finns i honung och frukt, är en enklare socker än sackaros, och därför är sötare.

löpare Up

Aspartam, även känd som NutraSweet och Equal är 200 gånger sötare än socker. Det är inte värmestabilt, och inte föreslås för bakning. Stevia, från Stevia rebaudiana anläggningen, som odlas i Brasilien, Kina och Paraguay, är också 200 gånger sötare än socker. Medan vissa tout säkerheten och nyttan av Stevia, även marknadsförs som Truvia, den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) och Världshälsoorganisationen drog slutsatsen att det inte bör tillåtas i livsmedel tills ytterligare studier kan göras på det. Under tiden har FDA godkänt Stevia som ett komplement (säkerhetsregler för tillskott är inte lika stränga som de som finns i de för livsmedel). Hälsokostbutiker säljer Stevia som ett naturligt alternativ till syntetiska sockerersättningsmedel. Sackarin, även känd som Sött 'n Low, är 300 gånger sötare än socker. Sackarin är en syntetisk kemikalie som upptäcktes 1879. År 1977, FDA försökte förbjuda sackarin eftersom vissa djurstudier visade ett samband mellan sötningsmedlet och cancer. Kongressen hålls sackarin på marknaden, om än med en varningsetikett på det.

Sweetest på marknaden

Sukralos, även känd som Splenda, är 650 gånger sötare än socker. Det har varit några kontroverser över säkerheten för konstgjorda sötningsmedel, som Sucralose; Men FDA, centrat för vetenskap i allmänintresset och International Food Information Rådet säger att Sukralos klarat alla säkerhetstester på djur, och hävda att Splenda är säkert för alla att använda. Sukralos är, vid denna tid, de skönaste av sötningsmedel i våra livsmedel; emellertid är det inte de skönaste av sötningsmedlen i existens.

Skönaste av alla

Neotam, 7000 till 8000 gånger sötare än socker, är verkligen de skönaste av dem alla. Neotam, en härledning av asparaginsyra och fenylalanin, godkändes av FDA i juli 2002 som ett sötningsmedel; Men vid denna tid, är Neotam så nytt att det inte har förekommit i några populära produkter.