XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vad gör Mormon Teens tro på?

Mormon tonåringar tror på många av de lärdomar som radas upp med andra kristna religiösa övertygelser. Det finns dock vissa skillnader i hur läran tolkas. Dessutom är Mormon tonåringar hållas på en hög moral och ärlighet, och de förväntas följa en strikt kod av beteende med undervisning i nästan varje aspekt av deras liv. I detta avseende, de är mycket olika från många tonåringar i dag.

Lära

Mormoner, som föredrar att hänvisas till som medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars-Saints, eller LDS, anses vara en protestant kristna religionen. De tror på Bibeln och att Mormons bok är en helig bok skrift som innehåller skrifter av en handfull av profeter som levde i Amerika. De tror också på samma struktur kyrka ledarskap som existerade när Jesus undervisade i Jerusalem; och som sådana är de tror att de har en Guds profet lever på jorden i dag som ger dem vägledning och undervisning på samma sätt Moses gjorde i Gamla Testamentet. Det är från denna profet att mycket av instruktion för LDS ungdomar kommer.

livsstil

LDS ungdom varje givet en handbok med instruktioner som hjälper dem att göra bra val i allt från musik till moraliska beslut. Några av de förväntningar är att de förblir sexuellt ren, avstå från att dricka, röka och skadliga droger, och bära blygsam kläder. Dessutom ingår i "För unga" broschyr är instruktioner för att upprätthålla en stark arbetsmoral, tjäna andra, betala 10 procent av sin inkomst till kyrkan, upprätthålla god psykisk och känslomässig hälsa, och välj upplyftande musik, filmer och andra medier .

aktiviteter

I tillägg till riktlinjer livsstil är Mormon tonåringar förväntas ägna en stor del av sin tid till kyrkans verksamhet. Medlemmar av LDS kyrkan möten under minst tre timmar varje söndag. Dessutom LDS ungdom har en aktivitet natt en natt per vecka och en dans eller andra ungdomar samla minst en gång per månad. Seminarieprogrammet kräver ungdomar att delta i en skriftstudier klass varje skoldag. I vissa stater, där det finns en stor andel av ungdomar, klasserna uppstår under skoldagen. Men för de flesta LDS ungdom betyder att delta i seminariet klasser börja så tidigt som 05:30

Scouting och Personlig tillväxt

För unga män i LDS kyrkan, är förväntningen att de kommer att ansluta sig till Boy Scouts of America och arbeta för att slutföra stående örnen spanar Award, scouting högsta rang. För unga kvinnor, finns ett lika utmanande program för att sätta mål och ledarskapsutbildning i Personlig tillväxt program där unga kvinnor arbetar genom mål och erfarenheter baserade på de åtta värden som lärs ut i "Personlig tillväxt" handbok. Vissa av dessa projekt kan ta 40 till 50 timmar att slutföra. Vid sedan slutet av deras high-school år, många LDS ungdomar väljer att tjäna som en heltidsmissionär för kyrkan i upp till två år till en total kostnad på upp till $ 10.000. Många ungdomar spara och betala för detta uppdrag resa sig.