XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vad händer med Teen flickor som barn?

Tonårs graviditet kan vara en kris, särskilt för en yngre, ogift tonåring. Graden av tonårsgraviditeter har sjunkit sedan dess all-time high 1990, och upp till två tredjedelar av unga graviditeter i tonåren som är 18 till 19 år gamla, enligt MedlinePlus. Tonåringar som blir gravida löper risk för många negativa konsekvenser. Även om en tonåring väljer att ge sitt barn för adoption, kan hon fortfarande inför frågor som rör mental eller fysisk hälsa.

mödravård

Den största risken för de flesta gravida tonåringar är en fördröjning i mödravård, enligt American Academy of BUP. Tonåren löper större risk för medicinska komplikationer och behöver utbildning om frågor som kost, infektioner, missbruk och potentiella komplikationer. Gravida tonåringar är också känsliga för depression, enligt AACAP, och kan bli överväldigad av skuld, ångest eller rädsla. En tonåring som är gravid och ogift, dock kan försöka dölja graviditeten och inte ange mödravård förrän sent i graviditeten.

Komplikationer av graviditet

Nästan en av tre kvinnor blir gravid efter 20 års ålder, enligt den nationella konferensen av delstatsparlament. Tonåringar är mer benägna att ha komplikationer under graviditeten eller förlossningen, och deras barn är också i riskzonen. Ungdomar har en högre risk att utveckla komplikationer såsom placenta previa - separation av moderkakan från livmoderväggen, vilket ofta är dödlig för barnet - högt blodtryck, för tidig förlossning, anemi och förgiftning. Teen mödrar är också mer benägna att ha prematura eller låg födelsevikt, och spädbarn som dör under första levnadsåret.

Graviditet, fattigdom och fler barn

En kvinna som har ett barn under sin egen ungdom är mer benägna att ha fler barn totalt och att leva i fattigdom, enligt MedlinePlus. Hon är också mer benägna att ha ett andra barn inom två år efter det första barnet. En tonåring graviditet påverkar inte bara tonåring själv, men hennes barn. Flickor födda till tonårsmammor är mer sannolikt att bli gravid som tonåringar, och pojkar är mer benägna att gripas och fängslas.

Utbildning

En tonåring som har ett barn ofta misslyckas med att slutföra sin utbildning. Endast hälften av alla tonårsmammor får en gymnasieexamen, enligt den nationella konferensen av delstatsparlament. Tonåringar som blir gravida är mer benägna att hoppa av gymnasiet, enligt den nationella kampanjen för att förhindra Teen Graviditet, som ofta hindrar dem från att hitta välbetalda jobb. Äldre tonåringar - dessa åldrar 18 och 19 som är mer sannolikt att vara i college - står för cirka 300.000 födslar per år, enligt den nationella konferensen för delstatsparlament, och tonåringar som blir gravida under college är mindre benägna att avlägga examen .