XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vad kan jag göra för att minska kortisol i kroppen att gå ner i vikt?

De flesta människor vet att om du äter fler kalorier än din kropp behöver, du gå upp i vikt. Men du kanske inte vet att andra biologiska faktorer spelar en roll i viktökning, alltför. I synnerhet är ett hormon som heter kortisol integral till viktökning, och alltför mycket kortisol kan även göra viktminskning svårare. Om du försöker gå ner i vikt, hitta sätt att minska kroppens kortisol nivå kan hjälpa dig att släppa överskjutande pounds.

Stresshormonet

MayoClinic.com förklarar att kortisol är kroppens viktigaste stresshormon, släppt i kroppen när hjärnan uppfattar en situation som hotfull. I teorin, hjälper kortisol kroppen kämpa eller fly från fara; men i verkligheten, de flesta människor inte möta livsfara i deras dagliga liv. Trots detta, kan din kropp misstolka dagliga stressfaktorer som källor till sann fara, och släpper kortisol i blodet som svar. Enligt MayoClinic.com, om ditt liv förblir konstant stressande, din stress kan "gå över styr," som leder till kroniskt förhöjda kortisolnivåer.

Kortisol och vikt

Medan det behövs mer forskning tyder vissa tecken på att kroniskt förhöjda kortisol är relaterat till viktökning. Columbia University förklarar att höga kortisolnivåer kan orsaka ökad aptit, och även främjar överflödigt fett lagring i buken. Enligt University of New Mexico Department of Exercise Science, uppmuntrar kortisol ökad konsumtion av socker och fett genom att påverka hypotalamus, som styr aptiten. Oavsett vilken väg, sätter alltför kortisol du i riskzonen för viktproblem och även fetma.

kortisol Mins

Med tanke på den påstådda sambandet mellan kortisol och viktökning, är det inte förvånande att ett antal dietprodukter marknadsförs som kortisol blockerare eller förminsknings. Dessa produkters tillverkare hävdar att eftersom alltför mycket kortisol leder till viktökning, blockerar kroppens produktion av detta hormon hjälper dig att förlora oönskade pounds. Men än så länge, vetenskaplig utvärdering av dessa produkter har inte bekräftat kraven. Bantningspiller annonseras som kortisol förminsknings verkar inte vara effektiva på att främja viktminskning, säger MayoClinic.com.

caveats

Vissa experter har ifrågasatt påståendet att ökad kortisol uppmuntrar viktökning. Katherine Zeratsky, RD, LD, av Mayo Clinic, anges att inte bara "kortisol-Bocking" bantningspiller inte fungerar, är sambandet mellan kortisol och vikt en teori i behov av ytterligare studier. I varje fall, det enda bombsäkert sätt att gå ner i vikt är att följa en reducerat kaloriintag och samtidigt bedriva regelbunden motion. Och om alltför höga kortisol faktiskt inblandad i viktproblem, mer effektiva sätt att sänka din kortisol innefattar livsstilsförändringar för att minska stress. University of California Irvine rekommenderar yoga, meditation, andningsövningar och muskelavslappning som några sätt att minska stress och därmed din kortisol nivå.