XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Diabetisk perifer neuropati, eller nervsmärta, upplevs som stickningar, domningar, sveda och tårflöde, stickande smärtor, ofta känsla som varma eller kalla nålar stickande händer, tår och fötter. Enligt DiabeticLiving.com, 60 procent till 70 procent av diabetiker har någon form av perifer neuropati. Den påföljande smärta kan vara plågsamma orsakar patienter att inte kunna sova bekvämt och störa den enkla glädjen i det dagliga livet. Diabetisk neuropati kan också vara smärtfritt som denna nervsjukdom etablerar sig, men den vanligaste presentationen är domningar och brännande smärta, som kan vara nyckeln för diagnos. Det finns några förslag för att lindra smärtan av diabetesneuropati.

Vad kan jag göra för att stoppa neuropati smärta med diabetes?

Steg 1

regelbundet kontrollera blodsockernivåerna. Dr Robert Gerwin, smärtlindring specialist vid Johns Hopkins University, understryker att är viktigt för att hålla din smärta hanterbar och tolerabla upprätthålla god kontroll av blodsockernivåer.

Steg 2

Använd konventionella mediciner för att lindra neuropati smärta. Dr. Gerwin föreslår medicinera i en "stegvis" sätt, som börjar med den mest effektiva av de mildaste droger. Läkemedel såsom NSAID eller paracetamol är ett bra ställe att börja.

steg 3

För dem som upplever svår smärta, be din läkare om du kan prova antiepileptika, såsom Lyrica och Neurontin. De nerv lugnande egenskaper av dessa läkemedel kan bidra till att lugna den smärta som orsakas av nervskador som finns i diabetisk perifer neuropati.

steg 4

Om depression åtföljer nervsmärta, be din läkare om en seratonin återupptagsantidepressiva, som är en föreskriven medicin som kommer att minska nerv överföring.

steg 5

Prova over-the-counter krämer och geler som används för topikala tillämpningar om droger inte ge dig den typ av lättnad som du söker. Pain-förvaltning specialist Dr Ed Ross rapporterar, "det finns vissa belägg för att stödja denna Capsaicin, som utvinns ur chilipeppar lindrar smärtan av diabetesneuropati." Capsaicin orsakar brännande smärta tills du vänjer sig. Det är inte effektivt i vissa människor på grund av sina egna smärtnivåer.

steg 6

Använda alternativa behandlingar, såsom akupunktur, för att behandla smärtsam diabetes perifera neuropatier. När akupunktur används korrekt, släpper det energi och lindrar smärta vägar. Dr. Kent Holtorf att "kinesisk medicin har visat sig sänka stresshormoner, vilket leder till mindre inflammation i hela kroppen och kan i sin tur minska smärtöverföring."

steg 7

Ta inositol och en vitamin-B-komplex för att minska neuropati smärtor. Under en studie från University of Alabama, rapporterade forskare betydande smärtlindring från diabetiska neuropatier efter bland annat höga nivåer av inositol i kosten. Robert Atkins, MD, har rapporterat att läkarna på St James Hospital i Leeds, England, också har visat att lägga inositol till kosten bidrar till att minska smärtsamma diabetiska perifera neuropatier.

varningar

  • Se din läkare omedelbart om du har mörkblå eller svarta fläckar på fötterna eller tår.
  • De förslag som erbjuds här är för utbildningsändamål och inte avsedda att ersätta medicinsk rådgivning.

tips

  • Använd skor med en lös tårna.
  • Avstå från att korsa benen vid knäet, som skär cirkulation.
  • Bär komprimering slang eller strumpor för lugnande komfort.

Saker du behöver

  • Over-the-counter NSAID smärtstillande medel
  • Individuella receptbelagda mediciner
  • Capasicin
  • akupunktör
  • B-vitaminer