XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vad orsakar håret blir Dry & amp; Spröd?

Översikt

Torrt och sprött hår har många orsaker, av vilka en del kan vara allvarliga. För det mesta, är sprött hår ingenting mer än en olägenhet som beror på den vanvård och alltför många kemiska behandlingar. Men flera allvarliga sjukdomar och tillstånd orsakar torrt och sprött hår. Av denna anledning bör varje nytt fall av sprött hår utvärderas av en läkare om den exakta orsaken är okänd.

Näring

Dålig nutrition och dieter saknar protein och vitaminer kan göra att håret blir torrt och sprött. Att äta för mycket fett och socker kommer inte att påverka ditt hår om du äter fett och socker exklusivt. En diet måste innehålla proteiner, vitaminer och massor av vatten för att hålla håret friskt.

En kropp som är undernärda på grund av en ätstörning, sjukdom eller brist på mat kan inte växa friskt hår eftersom det inte har de näringsämnen och byggstenar som behövs för att bygga en stark hår. Inte bara håret blir torrt och sprött under dessa betingelser, det kan också falla ut.

Sjukdom

Sköldkörtelsjukdom, Graves sjukdom (en autoimmun sjukdom som påverkar sköldkörteln) och hormonell obalans orsakar vanligen symptom på torrt och sprött hår. Intressant nog alla de sjukdomar och störningar som orsakar torrt och sprött hår är lika varandra, eftersom de alla påverkar hormonella nivåer, vilket i sin tur påverkar håret styrka och tillväxt. De flesta sjukdomar kan spåras tillbaka till sköldkörteln också, vilket gör sköldkörtelsjukdomar och störningar de vanligaste sjukdomar som orsakar torrt och sprött hår.

Medicinsk vård

Vissa mediciner och medicinska behandlingar dramatiskt och negativt påverka hår. Vissa läkemedel som används för att behandla hjärt- och kärlsjukdomar, högt kolesterol, eksem, psoriasis, hepatit och diabetes listan torrt och sprött hår som en bieffekt. Medicinska behandlingar för allvarliga sjukdomar, kirurgi, transplantationer och mag förbi också orsaka sprött hår.

kemiska Services

Kemiska tjänster lyfter skyddande, nagelband lagret av håret för att penetrera mitten, cortex skiktet. Cortex skiktet innehåller strukturer som bestämmer den styrka, färg och konsistens av håret. Kemiska tjänster ändra dessa strukturer för att ändra utseendet på håret. Upprepade kemiska behandlingar underminera styrka och integritet av hårets struktur, vilket gör att håret blir torrt och sprött.

Övergrepp och vanvård

Styling missbruk och felaktig skötsel utlösa förödelse på friskt hår. Varje dag styling remsor hår av skyddande oljor och ruffles den kutikellagret av håret. Hårklippning, konditionering behandlingar, skyddsstylingprodukter och reparativ schampo och balsam normalt motverka och vända styling skador. Om regelbundet underhåll är eftersatt, dock gradvis försämras skada tills den strukturella integriteten av håret går sönder.