XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Varför kan & # 039; t jag gå ner i vikt om jag & # 039; M äta hälsosamt?

Gör allt rätt när det kommer till din diet - begränsa ditt fettintag och konsumera ideala antalet kalorier, protein och kolhydrater för att uppfylla dina näringsmässiga mål - inte alltid översätta till viktminskning. Ett antal hälsoproblem och externa faktorer kan förklara varför du inte kan gå ner i vikt när du äter hälsosamt. Tappa inte tro, men. Du kan flytta din viktminskning framåt.

aktiv sköldkörtel

Sköldkörteln, en körtel i halsen, styr din ämnesomsättning och stymies dina ansträngningar viktminskning, även när du har en hälsosam diet. Om din sköldkörtel inte fungerar som det ska, kan det påverka basala ämnesomsättning. Din BMR mäter mängden syre kroppen använder under en viss tid. Med en minskad BMR, bränner kroppen färre kalorier, vilket i sin tur gör det svårt att gå ner i vikt. När sköldkörtelfunktion återgår till det normala kan du i allmänhet räkna med att förlora 5 till 10 pund., Eller mindre än 10 procent av din kroppsvikt. Rådgör med din läkare för mer information.

workout Plateau

Variation är livets krydda, och din träning rutin är inget undantag. När du följer en hälsosam kost och delta i styrketräning, ofta kommer viktminskning som en naturlig del av det. Men ibland stannar viktminskning utan förklaring eller förändring i din regim. En möjlig orsak är att din kropp kan ha blivit starkare, och nu samma träning inte längre ifrågasatt. Uppväxling övningar du gör och vikten i samband med dessa övningar kan hjälpa fart på din viktminskning.

Insulinresistens

Hur din kropp hanterar insulin, föreningen som hjälper din kropp för att använda energi från mat, kan hindra dig från att gå ner i vikt. Insulinresistens uppstår när kroppen slutar reagera på lämpligt sätt för insulin, vilket skapar en situation där du behöver mer insulin för att omvandla glukos till energi. Om bukspottkörteln, det organ som tillverkar insulin i kroppen, inte kan förse dig med insulinbehov, får du en uppbyggnad av glukos. Med mindre energi i cellerna i kroppen, att din förmåga att bränna kalorier kan drabbas. Medan insulinresistens anses ofta vara en sjukdom i feta, kan du lider av detta tillstånd oavsett din vikt. Som insulinresistens kan leda till typ 2-diabetes och andra tillstånd, se din läkare om du misstänker att du lider av insulinresistens.

Genetik

Om du äter rätt och ofta ändra rutinen av din träning, men har svårt att gå ner i vikt, kan din genetik spela en roll. Alla föds med genetiska markörer för höjd, metabolism och tendens att vara naturligt kurviga eller muskulös. Bevis publiceras i oktobernumret 2010 av "Nature Genetics" indikerar att din genetik kan diktera fett också. När du kommer till en punkt där viktminskning blir svårt, anser att kanske du har nått din ideala genetiska vikt. Din läkare kan hjälpa dig att bedöma betydelsen av din genetik i viktminskning.