XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Varför Nail Fungus Itch?


En infektion i nageln svampen uppstår när en svamp organism koloniserar nagelbädden. Denna typ av infektion börjar vanligtvis som en vit eller gul fläck under spetsen på spiken. När svampen växer, kan spiken bli förtjockade och missfärgade med vittrande kanter, enligt Mayo Clinic. Nail svampinfektioner kan orsaka måttlig till svår smärta och vanligtvis inte kommer att lösa utan behandling. Klåda eller klåda är ett vanligt hudreaktion mot svampinfektion.

symptom

Symtom på nageln svampinfektion inkluderar torrhet, sprödhet, sönder i kanterna på spiken, missfärgning och smärta. Missfärgningen kan visas som vita, gula eller svarta fläckar på eller under nageln. Klåda är gemensamma för de flesta svampinfektioner, enligt Mayo Clinic. Svampinfektioner kan också orsaka en obehaglig lukt.

orsaker

Svampinfektioner vanligtvis orsakas av en grupp av svamp som kallas dermatofyter, även om jäst och mögel kan också orsaka svampinfektion. Svampar trivs i varma, fuktiga förhållanden och kan befolka området mellan spiken och nagelbädden. När svampen irriterar huden, en inbyggd försvarsmekanism, klåda, varnar organismen på problemet.

Riskfaktorer

Enligt Mayo Clinic, riskfaktorer för att förvärva en svampinfektion inkluderar tung svett, bär dåligt ventilerade kläder, som har en mindre skada på huden eller nageln och har diabetes, cirkulationsproblem eller immunsjukdomar. De flesta människor som får en svampinfektion kommer att uppleva klåda, kroppens försök att göra sig av med irriterande. Enligt American Academy of Dermatology, nagelsvamp påverkar cirka 12 procent av den amerikanska befolkningen.

Behandling

Behandling mot svampinfektioner inkluderar orala och topikala antisvamp läkemedel. Nagelsvamp kan vara svåra att behandla och kan ta flera veckor för att rensa upp, enligt American Academy of Dermatology. Under läkningsprocessen, kan anti-itch krämer och antihistaminer hjälpa till att lindra klåda.

överväganden

Även klåda är ett av de vanligaste symtomen hos många sjukdomar, är klåda mekanismen inte helt klarlagd. I en europeisk studie som publicerades i Journal of Clinical Investigation 2006, fann forskarna att hjärnan utlöser olika kliar som svar på olika typer av irriterande. Även om detta är allmänt känt för alla som har känt olika kliar hjärnan har att erbjuda, för forskare har visat sig vara en svår gåta. Forskning för att fastställa de molekylära, strukturella och neurofysiologiska vägar för olika mänskliga kliar pågår.