XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Växtsteroler har visat sig effektivt minska kolesterol i kroppen. Om du försöker att minska ditt kolesterol, inklusive växtsteroler i din kost kan vara ett bra ställe att börja, eller skulle kunna göra ett bra komplement till din hälsosam livsstil.

Vad är växtsteroler?

Växtsteroler är en viktig substans som skapats av växtceller som har en mycket liknande molekylcellstruktur för människors och djurs kolesterol. De utför mycket liknande funktioner i växter som kolesterol gör i våra kroppar. De tar plats av kolesterol i vissa fall, och hålla kolesterolet från att utföra sina normala funktioner.

Hur gör Växtsteroler hjälpa till att sänka kolesterol?

När du inkluderar växtsteroler i kosten, växtsteroler cellerna konkurrerar med kolesterol i kroppen för sina normala funktioner. Kolesterol är inhiberad från att absorberas i tarmarna och andra ställen i kroppen, samt inhiberas från att skapas i levern. Oabsorberad kolesterol sedan helt enkelt kasta ur kroppen som avfall.

Hur man införliva växtsteroler i din kost

Inklusive växtsteroler i kosten kan vara lättare än du trodde. Växtsteroler finns i livsmedel som innehåller en hel del av vegetabiliska oljor, såsom nötter, frön, sterol-berikade margarin, vegetabiliska matoljor och vissa salladsdressing. De kan också hittas i frukt, grönsaker, spannmål och baljväxter. Helt enkelt genom att inkludera dessa livsmedel i din kost, kan du dra nytta av växtsteroler.

Hur mycket ska jag att få?

Forskare har funnit att att dra maximal nytta av att ta växtsteroler, behöver du bara få cirka 2 till 3 g per dag. Den genomsnittliga personen förbrukar 250 mg per dag i sin vanliga kost, men resten bör kompletteras. Du kan få 2-3 g genom att tillsätta 2 msk. av en sterol-berikade olja eller sprida varje dag.

vissa Försiktighetsåtgärder

Växtsteroler kan också hämma kroppens upptag av fettlösliga vitaminer och betakaroten. Därför är det inte rekommenderat att barn eller ammande mödrar äter stora mängder av växtsteroler. Dessutom är det viktigt att inte överdriva användningen av oljor och uppslag, eftersom det tillför kalorier till din diet. De som är överviktiga eller vill gå ner i vikt kanske vill finna alternativa sätt att inkludera växtsteroler i sin kost. Alltid tala med en läkare innan du påbörjar en ny växtbaserade regimen.