XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Verktyg för en optiker


Optiker ge primära synvårdstjänster såsom diagnostisera och behandla syn relaterade tillstånd och diagnostisera sjukdomar relaterade till ögat. Alla på en gång eller annan har besökt kontoret av en optiker och har sett verktyg som används för att bestämma och stöd i ögat hälsa. Medan vissa av dessa verktyg kan se främmande, har varje en funktion som gör det möjligt för optiker att göra sitt jobb.

spaltlampor

Spaltlampan tenta använder ett instrument som ger en tre-dimensionell, förstorad vy av de olika delarna av ögat. Denna förbättrade syn hjälper optiker ser djupt in i ögonen och se olika strukturer inom det normalt inte kan ses. Ofta en liten kamera kan fästas på spaltlampan för att ta bilder av vad som ses för ytterligare granskning.

foroptern

En foroptern är manick som under nästan varje besök, kommer att placeras framför patientens ansikte och hon kommer att krävas för att titta igenom olika linser medan optiker vänder olika receptbelagda styrka över dem. En foroptern bestämmer refraktion, den vinkel med vilken ett recept lins måste vara att erhålla optimal synkorrigering manuellt.

tonometer

Tonometri mäter motståndet hos ögats hornhinna för tryck. Detta görs genom att mäta hur mycket kraft som behövs för att platta till hornhinnan och denna läsning är känt som det intraokulära trycket. En patient kommer att bli ombedd att hålla hans ansikte framför en liten maskin och hålla blicken öppen för en kort, snabb puff av luft mot hornhinnan.

Snellen kartlägger

En Snellen diagrammet är i varje optiker kontor. Detta är diagrammet med en stor bokstav i början och fallande rader av mindre och mindre bokstäver mot botten av diagrammet. En holländsk ögonläkare, Herman Snellen, skapade den första ögondiagram, som mäter synskärpa. Detta är det test som härleder etiketten 20/20 vision.