XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Hjärnkirurgi (eller en kraniotomi) är kanske en av de mest skrämmande operationer att genomgå. Återhämtningstid varierar från individ och även kommer att bero på det särskilda förfarandet. Vissa människor kan förvänta sig att göra en fullständig återhämtning i åtta veckor, och partiell återhämtning i en till fyra veckor. Du kan tillbringa ett år eller mer i tillfrisknandet. Innan operationen, ta hjälp av familj eller nära vänner att hjälpa dig under din återhämtning. Dagens kirurger använder mycket sofistikerade verktyg, med nya framsteg i verk hela tiden.

Orsaker till hjärnkirurgi

Läkare föreslår hjärnkirurgi för en mängd olika problem, bland annat hjärntumör, blodpropp i hjärnan, för mycket tryck i hjärnan, till implantat elektroder, rekonstruktion av skallen, hjärnaneurysm, stroke, blödning i hjärnan, hypofystumörer, infektion eller ackumulering av vätska. Några av dessa skäl kräver omedelbar behandling.

grundläggande verktyg

En kraftfull mikroskop tillåter kirurgen en klar bild av operationen området. De flesta operationssalar kommer också att ha datorer som är utrustade med MRI eller datortomografi bilder. Många tillåter även för "realtid" avbildning, enligt Neurosurgery Today. Lasrar används för att förstöra tumörer, eller kan användas i stället för en skalpell. Som med många andra operationer, andra verktyg som kan användas innefattar blad, pincett, peanger (att klämma blödande kärl), upprullningsdon, saxar och andra instrument.

magnetiska verktyg

Magnetstereosystemet är ett annat alternativ för hjärnkirurgi. Den använder en magnetisk kraft för att styra en pellet genom hjärnvävnad. Detta förfarande är riktat mot tumörer som är i övrigt funktionsoduglig eller på en plats svåra att nå. Is eliminerar behovet av en kirurg att skära upp en stor del av skallen.

nya verktyg

Vissa kirurger använder gammastrålar för att avlägsna tumörer. Detta är mycket mindre invasiv än en mer traditionell operation. Enligt University of Michigan, är spännvidden intrakraniell stent ett nytt alternativ som gör det möjligt för läkare att rensa upp igensatta fartyg i hjärnan. Det är ett trådnätsrör matas genom kroppen från ett snitt i benet. Den är avsedd för patienter som har haft en "mini-stroke" eller ännu inte haft en stroke. Enligt den UM hemsida, ett flytande material som kallas Onyx bidrar till att minska risken för aneurysm att brista. Dessa förfaranden ger ett annat alternativ för patienter som inte tål kirurgi eller önskar att inte fullfölja operationen som en behandling.

Varning

Ring din läkare om du kör en feber, upplever plötslig svår huvudvärk, har dränering från snittet platsen, ett beslag eller en stel nacke.