XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Verktyg för Stretchning & muskelspänning


Muskelspänning kan leda till muskel tårar och andra typer av skador under träning. Innan de deltar i fysisk aktivitet, värma upp dina muskler och bindväv med en lätt form av cardio och en rad sträckor. Stretching musklerna kan hjälpa dig att öka din rörelseomfång och flexibilitet. Stretching kan också bidra till att minska risken för skador på banan eller på fältet. Du kan sträcka någonstans utan hjälp av verktyg, men några viktiga delar av utrustning kan hjälpa dig att sträcka mer säkert och effektivt.

Tennis boll

En tennisboll är en enkel stretching verktyg lätt att ha till hands. Bara kasta en i träningsväskan så att du kan vara redo och värmas upp för motion var du än är. Eftersom det är liten, kan tennisboll användas för att inrikta sig på specifika muskler som kan vara hårt eller ont. Helt enkelt rulla tennisboll över den snäva muskler du vill lossa. Använda bollen för att öka trycket på ett visst område, som arbetar med den djupt in i musklerna. Detta verktyg kan användas mest effektivt på övre delen av ryggen och vadmusklerna och du kan även använda den för att lossa glutes och höftböjarna.

swiss Ball

Den schweiziska bollen, även kallad en övning eller fitness boll, är en stor boll som kan användas för att stabilisera din sträcka. Om du ligger på mage ovanpå en schweizisk boll, kan du förlänga musklerna i ryggen, till exempel. Vända över på rygg kan du sträcka din mage. Sitt på bollen för att sträcka de övre och nedre kroppen muskler. Förutom att stretching, kan träningsbollar användas för att göra styrkeövningar.

skum Roller

En skumgummirulle är ett unikt verktyg för att sträcka med. Det är en lång och cylinderformat skum som kan hjälpa till att frigöra muskelspänningar. Rulla under det område du vill rikta, med hjälp av din kroppsvikt för att skapa tryck. Rulle tills du känner spänningen börjar släppa.

resistens Band

Ett motstånd band kan hjälpa dig med en mängd olika sträckor genom att ge extra spänning på en viss sträcka. Till exempel, att sträcka på hamstring och vadmuskeln, ligga på rygg och linda band runt undersidan av foten. Räta ut benet för att känna den extra spänning som skapas av bandet. Om flexibilitet är begränsad och du har svårt att nå vissa delar av kroppen, kan bandet användas för att kompensera för denna gräns. Motståndet bandet kan också ge dig mer kontroll i sträckning. Banden finns i en mängd olika motståndsnivåer och är praktiskt att lagra i ett gym väska så att du kan sträcka ut överallt.