XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

En diagnos av bröstcancer kan ofta innebära början av behandlingar för att ta bort eller förhindra ytterligare spridning av sjukdomen. De olika behandlingar för bröstcancer kan ofta orsaka flera biverkningar. Dessa biverkningar varierar beroende på typen av behandling, dess frekvens och allvarligheten av cancern.

Kemoterapi

Cytostatika är en behandling ges till bröstcancerpatienter för att underlätta att angripa cancercellerna. Även om denna behandling är en vanlig metod som används för många bröstcancerpatienter, kommer det med flera biverkningar. Medicinen administreras i kemoterapi drabbar oftast de celler i kroppen. Medicineringen arbetar för att hjälpa patienten, men den naturliga reaktionen av kroppen till medicinen är för cellerna att försvaga eller dela. De olika typerna av celler som påverkas av denna behandling inkluderar blodceller och celler hår. När blodkroppar påverkas, kan patienten ha större chans att infection.The blodkroppar påverkas också när de är uppdelade, vilket gör det svårt för blodet att koagulera. Eftersom behandlingen påverkar hårsäckarna, kan patienter börjar förlora sitt hår. Det kan dock vara uppmuntrande för en person som får kemoterapi för bröstcancer att veta att biverkningarna är inte permanent.

strålnings~~POS=TRUNC

Strålbehandling används också för att angripa cancerceller. Biverkningar kan omfatta hudirritation till strålningsstället. Irritation kan definieras av torr hud eller hud som blir rött och kliande. En av de mer allvarliga biverkningar relaterade till strålbehandling är trötthet. Av denna anledning är bröstcancerpatienter rekommenderas att få så mycket vila och avkoppling som möjligt. Som med kemoterapi, biverkningar av strålning är inte permanent. En patients energinivå och kondition hennes hud bör i de flesta fall, återvända till sina normala tillstånd.

tamoxifen

Tamoxifen är ett läkemedel som används för behandling av bröstcancerpatienter under hormonell behandling. Typen och svårighetsgraden av biverkningarna beror på den mängd av tamoxifen som administreras. De biverkningar som förknippas med denna behandling inkluderar oregelbunden menstruationscykel, värmevallningar och vaginal irritation. Dessa biverkningar är ett resultat av tamoxifen hindrar kroppens användning av östrogen.

Aptit

En kvinnas aptit ofta påverkas av olika metoder för bröstcancerbehandling. Som ett resultat av olika behandlingar, de flesta patienter förlorar sin aptit. Detta kan ha mycket att göra med illamående eller kräkningar från vissa behandlingar. Den bästa lösningen för att ta itu med denna biverkning dela måltider i flera små under dagen eller öka upp näringsämnen med tillägg skakar.

Energi och trötthet

Strålbehandling kan inte vara den enda bidragsgivaren av trötthet för bröstcancerpatienter. En kombination av faktorer kan orsaka en allvarlig förlust av energi. För att bekämpa detta problem, kvinnor rekommenderas att vila mycket och införliva motion i sitt dagliga regim. Trötthet kan också orsakas av en liten mängd av järn i en kvinnas diet. bröstcancerpatienter bör se till att de har tillräckligt med järn i sin kost också.