XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

En tumör som består av vidgade blodkärl som växer längs benen i ryggmärgen är ett tillstånd som kallas en vertebral eller spinal hemangiom. Personer med denna typ av spinal tumör normalt inte upplever symtom, särskilt när hemangiom är liten. Om tumören växer sig större, kan patienter börjar uppleva försvagande symptom, såsom kronisk ryggsmärta eller förlamning. Patienter som utvecklar sådana symtom bör tala med en läkare om behandlingen för en ryggrads hemangiom.

Smärtlindring

Inledningsvis kan en läkare rekommendera olika typer av smärtbehandling för att lindra obehag. Denna typ av behandling för en vertebral hemangiom är den minst invasiva och kan innebära en kombination av behandlingar, inklusive akupunktur, smärtstillande eller kortisoninjektion, enligt Back.com. Om dessa former av behandling är ineffektiva, bör patienter prata med en läkare om mer invasiva former av ryggrads hemangiom behandling.

strålbehandling

Strålbehandling kan användas för att behandla en vertebral hemangiom, Cedars-Sinai Medical Center rapporter. Under behandlingen, en radiolog gäller externa högenergetiska röntgenstrålar direkt till platsen för ryggrads hemangiom. De strålningsröntgenstrålar förstöra cellerna i spinal tumören, vilket förhindrar att hemangiom från att avancera. Strålbehandling kan också orsaka tumören att krympa i storlek, vilket kan bidra till att lindra tillbaka smärtsymptom hos behandlade patienter. Patienter bör diskutera biverkningar och komplikationer av strålterapi med en läkare innan de genomgick den här typen av behandling för en ryggrads hemangiom.

Kirurgiskt avlägsnande av Hemangiom

Kirurgiskt avlägsnande av tumören är ett potentiellt behandlingsalternativ för en ryggrads hemangiom. Omfattningen av ryggkirurgi, även kallad kirurgisk resektion, beror på storleken av hemangiom, enligt Indiana University-Purdue University Indianapolis. Stora hemangiom kan kräva en kirurg att också ta bort delar av den drabbade kota under operation. Borttagning av spinal tumör minskar mängden pressen på ryggmärgen, vilket minskar eller eliminerar ryggont eller obehag. Ryggradskirurgi är ett stort ingrepp och kan leda till vissa komplikationer, såsom ryggmärgsskada, blodproppar eller infektion, University of Maryland Medical Center rapporter. Patienter bör diskutera riskerna med denna form av vertebral ELDSMÄRKE behandling med en läkare före operationen.

embolisering

En annan form av kirurgisk behandling för en ryggrads hemangiom kallas embolisering. Under detta förfarande, en kirurg band utanför blodkärl som levererar blod till hemangiom. Skära av blodflödet till spinal tumören får den att antingen minska i storlek eller sluta avancera. Alternativt kan en kirurg utföra denna typ av behandling innan du tar bort hemangiom från kotan, enligt BoneTumor.org.