XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Vilka är de downfalls av HSA?


Konsumentdrivna initiativ sjukvårds som Health sparkonto eller HSA är utformad för att sätta konsumenterna ansvarig för sina sjukvårdskostnader. Resonemanget är att när konsumenter spenderar sina dollar, kommer de att leta mer noggrant och med tiden kommer de smarta beslut pressa ner kostnaderna för hälso- och sjukvårdstjänster för alla. Men medan hälsa sparkonton har verkligen sin plats, kan de inte vara universalmedel vissa har trott. Förstå för- och nackdelar med dessa planer är det bästa sättet att förstå sin plats i din egen budget.

Låga bidrag gränser

Medan en HSA är ett bra sätt att lägga undan pengar, de låga bidrag gränser innebär att du kan teoretiskt uttömma din HSA och ändå måste göra upp skillnaden ur egen ficka. För 2010 taxeringsår, det mesta du kan sätta i en enda HSA plan är $ 3050. Om du har en hög självrisk hälsoplan som täcker din familj och dig själv, kan du sätta in upp till $ 6150. Om du är 50 år eller äldre, kan du bidra med en extra $ 1000, men det kan fortfarande ta några år till ett värde av bidrag för att bygga upp tillräckligt för att täcka kostnaderna för en stor medicinsk händelse.

utgifts Begränsningar

Ett av de största problemen med hälsa sparkonto är att de pengar du lägga undan bara kan användas för godkända sjukvårdskostnader. Även om det är relativt lätt att avgöra vilka kostnader kan betalas ut av dina HSA medel, om du gör ett misstag, kan du bli föremål för ytterligare skatter. När du gör ett köp på apotek, till exempel, måste du skilja dina medicinska inköp, som receptbelagda läkemedel, från icke-medicinska inköp som livsmedel och godis. Det innebär att betala för en del av ditt köp med din HSA betalkort och resten med kontanter eller ett annat kreditkort.

skatte~~POS=TRUNC

Om du misslyckas med att följa de regler som fastställts av IRS, kan du bli föremål för skatter och straffavgifter. Till exempel, om du använder medlen i din hälsa sparkonto för icke-medicinska inköp, kommer du är skyldig skatt på dessa pengar. Dessa skatter kommer att minska skatte fördelarna med HSA och attraktionskraft skatt husrum.

Health Plan Begränsningar

Du kan bara bidra till en hälso-sparkonto om du redan har en hög självrisk hälsoplan på plats. För 2010 innebär att en plan med en minsta självrisk på $ 1200 för en enda person eller $ 2400 för en familj. Inte alla hälsa planer kvalificerar, så du kommer att behöva kontrollera med din arbetsgivare eller sjukförsäkring mäklare för att se om din plan betraktas som en HDHP enligt IRS regler.