XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vilka är de positiva hälsoeffekterna av boxning?

Stansas om och om igen är inte en mycket sund strävan, men om du kan undvika att drabbas alltför ofta, utbildning för boxning ger en effektiv träning. De verktyg som används för boxningsträning såsom tunga väskor, hoppa rep och Fokusmittsar ger en rolig, intressant och utmanande träning som kan öka många aspekter av din kondition och positivt påverka din hälsa.

cardiovascular fitness

Boxare slåss för tre-minuters ronder varvat med en minut återvinningar och ofta spar eller göra väska arbete för liknande löptider. Denna start-stop form av motion brukar kallas intervallträning. Intervallträning är ett effektivt sätt att utveckla kondition, som är nära kopplad till kardiovaskulär hälsa. De positiva hälsoeffekterna av boxning för hjärt-kärlsystemet är minskad risk för hjärt-kärlsjukdom, blodtrycks och minskad risk för stroke.

reducerad Stress

Även om en mycket omtvistad boxningsmatch i sig kan vara stressande, utbildning för boxning genom att slå en tung väska, gör pad arbete och arbetar hastighet bollen ger en bra utlopp för stress. Intensiv träning utlöser frisättning av må-bra-hormoner kallas endorfiner, som du känner dig glad och självsäker och mindre stressad.

Ökad bentäthet

Benmassan toppar normalt när du är i din mitten av 30-talet till slutet av 30-talet och sedan, om de lämnas därhän, gradvis avtar när du ålder. Viktbärande motion och övningar som ställer en betydande belastning genom dina ben kan minska benförlust och kan även leda till ökad benmassa. Om den lämnas obehandlad, kan låg benmassa utvecklas till ett allvarligt medicinskt tillstånd som kallas osteoporos, som normalt förknippas med ben som fraktur lätt. Som boxning laddar alla dina stora ben, kan det bidra till att förhindra benförlust.

Hälsosam Viktkontroll

Boxningsträning är en energisk aktivitet som bränner en massa kalorier. Detta kalori-bränning effekt kan bidra till att förhindra en värmeöverskott och hjälpa till med vikt underhåll eller viktminskning. En 130-pund person som utför en 30-minuters session på en boxningssäck kommer att bränna cirka 175 kalorier, och samma person skulle bränna runt 260 sparring. I kombination med en kalorisnål diet, kan boxningsträning hjälpa dig att behålla din idealvikt.