XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vilka är de positiva hälsoeffekterna av brunt ris te?

Översikt

Brunt ris te, känd som "Genmaicha" på japanska, är en speciell blandning av grönt te och rostat brunt ris. Brunt ris te innehåller flavonoider, antioxidanter, spårämnen och vitaminer. De positiva hälsoeffekterna av brunt ris te är jämförbar med grönt te. Brunt ris te har en nötig doft och smak, och du kan tjäna det varmt eller använda den för att göra iste.

Rik på polyfenoler

Brunt ris te innehåller antioxidanter som kallas polyfenoler, enligt studier som utförts av Case Western Reserve University i Cleveland, Ohio. Polyfenoler i grönt te kan signalera cancerceller att förbjuda mångfaldigande genom att stimulera en naturlig process av programmerad celldöd som kallas apoptos.

Lägre risk för cancer

Studier utförda i Kina visade att män och kvinnor som konsumerade minst en kopp brunt ris te en gång i veckan under sex månader minskade sina risker för kolon, bukspottkörtel och ändtarmscancer mer än de som inte konsumerar brunt ris te. Enligt National Research Council, har Japan lägsta cancerhastigheten, som tillskrivs den stora konsumtionen av grönt te-förstärkt teer såsom brunt ris te. Ytterligare studier är motiverade att bekräfta sambandet mellan brunt ris te och cancer. Du bör inte själv behandla med brunt ris te i stället för medicinsk rådgivning. Om du lider av hjärtsjukdom eller ta antikoagulantia, kontakta med en medicinsk läkare innan du lägger brunt ris te till din diet.

Nyttiga mineraler och vitaminer

Brunt ris te innehåller selen, ett viktigt mineral som hjälper till att upprätthålla sköldkörtelns funktion och reglerar hormoner och ämnesomsättning. Brunt ris te är också rikligt i mangan, ett viktigt spår mineral som upprätthåller friska nervfunktioner, stabiliserar blodsockernivåer och hjälper kroppen att syntetisera kolesterol och essentiella fettsyror. De positiva hälsoeffekterna av brunt ris te inkluderar B-vitaminer, fibrer och järn.