XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vilka är de positiva hälsoeffekterna av Knox Gelatin?

Gelatin har varit tippad som en viktminskning tillägg, en källa till protein, och spik och hår förstärkare, och en behandling för broskförlust och artrit. Dessa påståenden är i stort sett inte stöds av medicinska teorier och forskning, men som en behandling för broskförlust och artrit, har Knox och andra märken av gelatin visat sig vara effektiva i vissa kliniska prövningar.

Vad är Knox Gelatin?

Knox Gelatin Corporation, som nu ägs av Nabisco, grundades av Charles Knox på 1890-talet. Som Whole Health MD förklarar är gelatin produceras genom kokning av skinn, senor och ligament av kor, grisar och oxar. Gelatin innehåller proteiner från djurdelar samt kollagen, den primära komponenten i leder, brosk och naglar.

Förutom dess användning i Jello och en mängd olika livsmedel som en stabilisator, förtjockningsmedel, och tenderizer är gelatin som används i höljen av medicin och komplettera kapslar, och har använts i produkter så olika som filmbeläggningar och konstgjorda hjärtklaffar.

Påstådda medicinska nyttan av Knox och andra Gelatiner

Sedan Knox gelatin innehåller stora mängder protein, det var en gång användes som proteinkälla för bantare. Men proteinet i i gelatin är inte väl utnyttjas av människokroppen, så det är inte användbar som en proteinkälla för bantare eller någon annan. Knox och andra gelatin märken har varit tippad som hår och naglar styrke. Knox Orange dricka Gelatin hävdade att förbättra dina naglar i en till tre månader, och KnoxMix säljs för närvarande "för starka naglar."

Mayo Clinic har förklarat att gelatin kosttillskott och / eller blötläggning dina naglar i gelatin hjälper inte spik hälsa eller utseende. Marta Van Beek, professor i dermatologi vid University of Iowa College of Medicine instämmer. Det finns liten eller ingen vetenskapliga bevis för att gelatin är användbar för hår hälsa heller.

Möjliga positiva hälsoeffekterna av Knox Gelatdin

Trots att bevisen är blandad, Knox gelatin och Knox NutriJoint produkter, som innehåller gelatin och vissa andra kosttillskott såsom glukosamin, har visat sig vara till hjälp för många människor med ledvärk och artrit. Teorin är att gelatin hjälper till att reparera och återuppbygga brosk som bar ner eller blir ojämn, vilket skapar inflammation i knän och andra leder.

En studie 1998 vid Ball State University, som finansierades av Knox / Nabisco, fann att gelatin kompletterar hjälpte till att hålla lederna i idrottare mer flexibla och minskat smärta för vissa. En tysk forskningsstudie också funnit gelatin för att vara till hjälp för ledvärk och artrit. Men åtminstone en annan studie kom fram till att gelatin inte hjälpa.

överväganden

Knox och andra märken av gelatin har visat förmåga att minska ledvärk och hjälpa till att reparera och / eller ombyggda brosk i vissa studier. Eftersom det inte finns några bevis det är skadligt, kanske du vill prova det om du lider av dessa villkor.

Om du är allergisk mot nötköttsprodukter, kanske du istället försöka Certo, en frukt pektin som kan vara till hjälp för artros.