XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vilka är de positiva hälsoeffekterna av Shallots?

Schalottenlök är petite medlemmar av Allium växtfamilj, som inkluderar lök, vitlök och gräslök. Dessa milda smaksatt prydnads grönsaker är inte bara en favorit kockar globalt, men de har värderats i århundraden på grund av sin hälsa och läkande egenskaper. Schalottenlök näringshälsofördelar gör dem ett välkommet tillskott till varje måltid plan.

kost för sällskapsdjur

Schalottenlök ge hälsofördelar för människor som tittar på deras vikt och mättad fettintag. En 100-grams portion, vilket är 3,5-uns av rå schalottenlök innehåller endast 72 kalorier, 0,10 gram totalt fett, som innehåller endast 0,017 gram mättat fett. Varje portion ger också fördelen av 3,2 gram fibrer, vilket är cirka 13 procent av det dagliga värdet av FDA, 2,5 gram protein och 16,80 gram kolhydrater.

Minskad cancerrisk

Dieter som är höga i Allium grönsaker som schalottenlök är kopplade till en reducerad skattesats i övergripande cancer, enligt University of California. Dessa grönsaker innehåller flavonoider, som också är känd som bioflavonoider, som är växt pigment som skyddar dina celler från skador på grund av deras starka antioxidativa egenskaper. Dessutom har en perspektiv publicerad av National Institute of Environmental Health Sciences i september 2001 anges att ämnen som kallas organosvavelföreningar, som finns i Allium grönsaker, rapporteras att skydda mot magen och kolorektal cancer och kan hjälpa till att skydda mot bröstcancer.

Hjärnans funktion och cellernas utveckling

Schalottenlök innehåller 34 mikrogram folat, vilket är bara blyg av 10 procent av DV. Folat, även känd som folsyra, är ett av åtta B-vitaminer. Det är viktigt för hjärnans funktion och bidrar till mentala och emotionella hälsa. Folat spelar också en roll i cell utveckling och produktion av kroppens DNA och RNA. Det skyddar mot hjärna och ryggrad fosterskador när det tas tidigt i graviditeten.

Stöder kroppsfunktioner

Schalottenlök innehåller också hälsosam mineral kalium, vilket stödjer många av kroppens funktioner. Varje 3,5-ounce servering av rå schalottenlök innehåller 334 milligram av kalium, vilket är 10 procent av den dagliga värden som FDA. Kalium hjälper kroppen att upprätthålla en jämn puls och vätskebalans. Den spelar en viktig roll i aktiverings enzymer i kolhydrat och proteinmetabolism. Det är också viktigt att korrekt nervcell bränning, muskelsammandragning och njurfunktion.

säkerhetsöverväganden

Även vissa svavelföreningar i schalottenlök ge hälsofördelar, svavelföreningar i rå schalottenlök, som i rå lök, kan orsaka ögon och slemhinnor irritation under hackning eller skivning. Dessa svavelföreningar går igenom en serie av kemiska förändringar under skärprocessen som kan orsaka att ögonen vatten. Du kan minska svavelföreningen effekter genom att blötlägga klippta lökar i kallt vatten i några minuter innan hugga.