XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Vilka är de positiva hälsoeffekterna av Tofu?


Många har förutfattade meningar om en squishy, ​​vit block av sojabönor ostmassa, men det finns ingen missuppfattning om hälsofördelar den kraftfulla maten ger. Värdet av tofu inflytande finns inom en rad frågor från åldrande till bentäthet, och hjärtfunktion till cancerrisker.

kött suppleant

Tofu är en viktig alternativ för dem som skära ned på eller eliminera kött från sin kost. Att välja att bli vegan eller vegetariskt är ett personligt beslut ofta styrs av en önskan om bättre hälsa, och kött substitut som en stärkande proteinkälla är grunden för många som väljer denna livsstil, enligt Leo Galland, MD, i positiva hälsoeffekterna av Tofu . Texturen av tofu i dess olika former och smaker gör det till en perfekt ersättare för rätter som lasagne, enchiladas, stroganoff och även sushi.

hälsosamma egenskaper

När ätas regelbundet, har tofu befunnits sänka det onda kolesterolet, minska klimakteriebesvär, minska cancerrisker, stärka äldre ben och hjälper till att förhindra för tidigt åldrande. Enligt Galland, är det också en bra källa till vitamin E, kalcium, energi, sammanlagt fett, kolhydrater, fiber och isoflavoner, som rensar fria radikaler som ansvarar för försämrad cellfunktion. Samtidigt, men nya studier tyder på att tofu kan krympa hjärnstorlek, ökar cancerrisken och östrogennivåer både hos män och kvinnor, och minska manliga testosteron.

Mångsidighet

Tofu förutsätter smakprofiler för livsmedel det tillagas med, vilket gör det mycket lättare för människor att dra hälsomässiga fördelar av detta annars smaklös sojabönor ostmassa. Tofu, som kommer i mjuk, fast och extra fast, kan stekt, stekt, bakad, grillad, mosade, oordning och fryst. Frysa fast sort ger en kyckling liknande konsistens när tinas, vilket gör den perfekt för grytor och andra rejäla recept. Silkier sorter gör krämiga soppor, såser, dressingar och desserter.

Diabetes

Tofu kan vara särskilt gynnsam för diabetiker, eftersom det är en komplett protein som möjliggör bättre reglering av blodsockernivån. Diabetiker som inte förtjust i tofu är skyldiga sig ha det framställs genom någon bekant med sin mångsidighet.