XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Vitaminer är en viktig del av vår dagliga kost eftersom de ger de näringsämnen vår kropp behöver för att fungera ordentligt. Om din kost innehåller en hälsosam del av frukt och grönsaker, då du får nödvändiga vitaminer. Kosttillskott är en annan källa till vitaminer, men de innehåller inte andra ämnen och mineraler som du behöver för att få mest nytta av vitaminerna. Hela livsmedel innehåller olika vitaminer som har olika fördelar.

vitamin A

Vitamin A eller retinol är en extremt effektiv form av antioxidant. De positiva hälsoeffekterna av vitamin A innefattar frisk syn, förbättrat immunförsvar, mjuk hud, akne förebyggande, sänkt kolesterol och starkare ben.

vitamin B

Åtta vitaminer tillhör vitamin B familj. Dessa är: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotensyra), B6 ​​(pyridoxamin), B7 (biotin), B9 (folsyra) och B12 (cyanokobalamin). Tiamin bidrar till att förbättra hjärt-och nervsystemets funktioner, och skyddar mot sjukdomar som värme sjukdom och beriberi. Riboflavin förser kroppen med energi och bidrar till att förbättra immunförsvaret. Niacin hjälper till att sänka kolesterolnivåerna och förbättrar mental hälsa. Pantotensyra hjälper till att lindra stress och förbättra tillstånd såsom allergier, håravfall, astma och hjärtsjukdomar. Pyridoxamin hjälper till att förhindra hudsjukdom och förbättrar ämnesomsättningen. Biotin hjälper produktion av energi och kan hjälpa behandla diabetes genom att kontrollera blodsockernivån. Folsyra är ett viktigt näringsämne för gravida mödrar eftersom det hindrar missbildningar hos nyfödda. Det förbättrar också produktionen av röda blodkroppar. Cyanokobalamin är en viktig ingrediens för produktionen av röda blodkroppar och väl fungerande nervsystemet. .

C-vitamin

Vitamin C (askorbinsyra) hjälper också förebygga och bota skörbjugg och är en kraftfull antioxidant. Den spelar en viktig roll i produktionen av kollagen. C-vitamin hjälper också för behandling av vanlig förkylning, grå starr, bly toxicitet och stroke.

Vitamin D

Vitamin D (kalciferol) är väsentlig ingrediens i förebyggandet av benförlust beroende på osteoporos och åldrande. Det förbättrar kroppens förmåga att absorbera kalcium och fosfor, som hjälper vid förebyggande och behandling av skelettsjukdomar, såsom rakitis.

vitamin E

Vitamin E (tokoferol) är en utmärkt antioxidant och hjälper till att förbättra sterilitet och uthållighet. Vitamin E kan hjälpa till vid behandling av cancer, hjärtsjukdomar och grå starr; Men studier som utförts av Harvard School of Public Health och American Heart Association föreslår att vitamin E inte kan vara så bra vid behandling av sjukdomar som man tidigare trott.

vitamin K

Den viktigaste fördelen med vitamin K är att det förbättrar kroppens blodkoagulering mekanism, som hjälper till att förhindra överdriven blodförlust.