XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Avapro är ett varumärke för receptbelagda orala läkemedel irbesartan. Trots dess effektivitet att sänka blodtryck i människor som lider av högt blodtryck, utgör Avapro en risk för biverkningar hos vissa patienter.

Signifikanta biverkningar

De vanligaste eller signifikanta biverkningar av Avapro är diarré, matsmältningsbesvär, halsbränna och trötthet. Dessa effekter uppstår i mellan tre och fyra procent av användarna, enligt FDA kliniska prövningar publiceras på RxList.

Tidsram

De vanligaste biverkningarna av Avapro är vanligtvis övergående, minskar när kroppen blir brukade effekterna av läkemedlet, förklarar Mayo Clinic.

Typer av andra biverkningar

Mindre vanliga men inte farliga biverkningar av Avapro buksmärtor, oro, nervositet, bröstsmärta, yrsel, huvudvärk, muskelvärk, illamående, kräkningar, rinnande näsa och ökad incidens av influensa och urinvägs eller bihåleinflammation.

risker

Sällan, Avapro orsakar angina, hjärtinfarkt, stroke eller andningssvikt, varnar RxList.

överväganden

Avapro har potential att orsaka missfall eller fosterdöd och bör inte tas av gravida kvinnor. Om du har en historia av hjärtsvikt, uttorkning eller njursjukdom, kan det inte vara säkert för dig att ta Avapro, varnar Mayo Clinic.