XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Rosacea är en hudsjukdom som orsakar ansiktet visas rött eller spolas med små finnar fyllda med pus. Det är ofta åtföljs med vidgade blodkärl och vad som ser ut som ådernät. Det drabbar vuxna och verkar bli värre med tiden. Rosacea symtom är ofta iväg av saker som kryddig eller varm mat, alkohol, varma bad, solljus, ansträngande motion, stress, ilska och förlägenhet. Symptomen visas ofta och försvinna cykliskt. Det finns inget botemedel mot rosacea och de flesta behandlingar är att lindra symptomen.

emu Olja

Emu olja, som kommer från den australiensiska fågeln med samma namn, innehåller både omega-3 och omega-6 fettsyror; dess fettsyrasammansättning är liknande den hos den mänskliga kroppen, så det är lätt absorberas. Appliceras på huden upp till tre gånger dagligen, kan det penetrera flera lager. Konsumera emuolja i kapselform eller gel cap form. Ta en eller två kapslar varje dag, och hålla denna olja ur direkt solljus.

oregano Olja

Ta oregano olja för att förstöra kvalster hud och bakterier ofta kopplade till rosacea och akne. Späd oregano olja innan du använder den. Applicera oreganoolja direkt på huden, men bara om det har spätts ut med olja, såsom olivolja eller jojoba. Blanda en droppe av oregano olja med tre delar av olivolja. Att ta oregano olja oralt, placera en till tre droppar oregano olja i en 8-oz. glas vatten, juice eller mjölk. Eller, placera en droppe under tungan två gånger om dagen och blanda med 1 tsk. honung, lönnsirap, eller olivolja.

vitamin K

Din kropp behöver vitamin K för att hjälpa blodpropp och låta huden att absorbera blodet som har börjat pool, vilket gör att trådliknande ränder som återkommer i ansiktet. Vitamin K är i kål, spenat, spannmål, sojabönor och andra grönsaker. Enligt den amerikanska rekommenderade dagliga intaget, män 19 år och äldre bör ta 120 mikrogram dagligen; kvinnor 19 år och äldre bör ta 90 mikrogram; gravida och ammande kvinnor 19 år och äldre bör ta 90 mikrogram.

zink~~POS=TRUNC

Zink är ett essentiellt mineral som underlättar läkningen av epidermis eller översta lagret av huden, och det håller vitamin A-blodnivåer regleras. Vissa livsmedel rika på zink är rött kött, ostron, fjäderfä, nötter, bönor, krabba, hummer, berikade frukostflingor, fullkornsprodukter och mejeriprodukter. I kapselform, ta 100 mg tre gånger om dagen för att minska rosacea symptom.

Vitamin A och Retinoider

Försök vitamin A för att minska symptom på rosacea och hålla huden frisk. De retinoider i vitamin A i både aktuella och komplettera former är bra för de flesta hudsjukdomar, inklusive rosacea, eftersom det bidrar till att minska inflammation, förnya hudceller och minska fet hud. Källor till vitamin A innefattar cantalope, morötter, sötpotatis, och ägg. Ta i kapsel eller tablettform. Kön, ålder och vikt kommer att avgöra den exakta dosen. Ät mer än 10.000 IE per dag såvida av din läkare. Vitamin A är fettlösligt, så det ackumuleras i din fettvävnad och kan vara skadligt om för mycket konsumeras.

Alla dessa tillägg kan köpas i din lokala apotek, naturlig hälsa butik eller på nätet.

Var försiktig

Rådgör med din läkare om du funderar kosttillskott eller andra alternativa terapier för behandling av rosacea. Diskutera med din läkare fördelar och risker som är förknippade med vissa alternativa lösningar.