XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida

Vilka material i skottsäkra västar?


Skottsäkra västar rutinmässigt bärs av militär och polis för att förhindra kulor från att tränga in sina kroppar. Dessa västar omfattar i allmänhet bärarens överkropp, fram och bak. Vissa av dem skydda sidorna samt. Enligt Body Armor News, en informativ webbplats (ref 1), är dessa västar är faktiskt inte skottsäker, eftersom det är möjligt för dem att genomträngas. En bättre term är "skottsäkert västar." Flera material används vid tillverkningen.

Kevlar

Extremt stark, det syntetiska materialet Kevlar (ett registrerat varumärke för EI du Pont de Nemours) fyller ofta på insidan av skottsäkra västar. Det är en polymer, en kedja bestående av ett antal monomerer (en grupp av liknande molekyler) bundna till varandra. Exempel på andra konstgjorda polymerer innefattar teflon, nylon, polyester och Lycra. Strukturen av polymerer gör dem starka, men Kevlar är den starkaste av dessa. Används till allt från att stödja undervattenskonstruktioner (när Kevlar är under vatten har 20 gånger starkare än stål) till segel för vindsurfing, Kevlar finner sin väg in i många saker. Dess styrka och låga vikt gör det värdefullt i skottsäkra västar.

spektra Shield

Under de senaste 20 åren, har Spectra Shield, en produkt som utvecklats av Honeywell Company varit att ersätta Kevlar i många skottsäkra västar i både militära och polisiära tillämpningar. Mjuk och lätt, gör detta tyg bäraren större komfort och rörelseomfång än Kevlar. Enligt Honeywell, kan Spectra Shield's formuleringen ändras för att skapa en hård, extremt starkt material. Formas till en platta och infördes i den främre delen av västen, skapar det en nästan ogenomtränglig barriär.

Nylon och bomull

Kevlar eller Spectra Shield foder bildar inre barriär av en skottsäker väst. Det yttre lagret av västen består av antingen nylon eller en polyester / bomullsblandning. Nylon vaddering ger komfort, och ett skikt av absorberande material, såsom bomull, täcker ofta insidan av västen där den vidrör bäraren.

Keramik och metall

I vissa fall, särskilt med skottsäkra västar utformade för militären, en skyddande keramisk eller metallplatta kan användas över bröstet. (Ref 1) I vissa fall håller plattan västen permanent. Andra tider plattan glider in i en ficka över bröstet. I det senare fallet plattan kan läggas till efter behov, till exempel strax innan de når ett högrisksituation. Tar plattan vid lågrisk gånger ger extra komfort för bäraren.