XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vilka produkter Använd Natriumbikarbonat ingredienser?

Natriumbikarbonat, även kallad bakpulver, är en naturligt förekommande, vitt kristallint pulver, bryts ur under jordytan. Enligt ENotes.com, de kemiska och fysikaliska egenskaperna hos natriumbikarbonat gör detta mineral, en gång raffinerade en lämplig ingrediens i en mängd olika produkter.

Raffinerings platser natriumbikarbonat i ett av fem årskurser tillverkare kan välja mellan, som börjar med en klass # 1 fint pulver och slutar med stora granulat som finns i Grade # 5. Dessutom kan raffinerings också producera foder och animaliska grade natriumbikarbonat.

Mat produkter

Livsmedelsprodukter, såsom kex, bakning och kakmix, fryst deg och bageriprodukter använder typiskt grade # 1, 2 eller 3 natriumbikarbonat som jäsnings ingrediens. För att hjälpa bakade varor stiger, tillverkare lägger ett surt medel, såsom citronsaft, till natriumvätekarbonat. Denna kombination leder till en frisättning av koldioxidgas som absorberar in i produktblandningen och expanderar under bakningsprocessen.

Läkemedel

Enligt Drugs.com är natriumbikarbonat en vanlig ingrediens i läkemedel som används för behandling av halsbränna, sura uppstötningar eller en sur mage. I denna egenskap fungerar natriumbikarbonat för att neutralisera överskott av saltsyra, även kallad magsyra, genom att höja pH-nivåer. Magsyra har ett pH-värde på ca 2,0, vilket gör det en stark syra. Natriumbikarbonat, som har ett pH av ca 8,1, höjer pH till ett mer neutralt 6,0-7,0.

Personliga hygienprodukter

Produkter som tandkräm och tandproteser städare, bad pärlor och salter, baby och deodorant pulver innefattar natriumbikarbonat, främst på grund av dess lukt neutraliserande egenskaper. I tandkräm, natriumbikarbonat fungerar också som ett milt slipmedel, blekning ingrediens. När natriumbikarbonat kombineras med citronsyra, vilket är typiskt i tandrengöringsmedel, hjälper det erhållna skummet lossna och lösa partiklar från proteser, enligt Dental-Professional.com.

Rengöringsprodukter

Rengöringsprodukter använda den stora granulat, industriell kvalitet version av natriumbikarbonat. Mattan luktborttagningsmedel, torr blekmedel och tvättmedel baserade rengöringsmedel dra nytta av lukt neutraliserande, milda slipmedel och fettskäregenskaper natriumbikarbonat. ENotes.com konstaterar att mild nötning tillåter natriumbikarbonat för att rengöra utan att repa, liksom dyker upp fettsyrorna i smuts och fett, vilket gör det lättare för tvål ingredienser för att lösa och vatten för att skölja bort, smuts och fett.

foder

Du kan hitta foderkvalitet natriumbikarbonat främst som ett komplement ingrediens i mjölkko foder och som ett salt alternativ hos fjäderfä mat. Enligt NaturalSoda.com, fungerar natriumbikarbonat i mjölkko foder i mycket på samma sätt som antacida arbeta i människor, eftersom det bidrar till att minska syrainnehållet i vommen i magen. Natriumbikarbonat hjälper till att producera torrare kyckling kull, skapar en renare och säkrare livsmiljö.