XXXXX.com  Home
janahernette.com  Huvudsida
Vilken typ av cykel som är bäst för en Sprint Triathlon?

Cykel del av en triathlon är en helt annat djur än en traditionell linjelopp. Denna typ av ras rör sig snabbare över ett mycket kortare avstånd. Cyklister i triatlon använder en specialiserad cykel som kallas en tri cykel utformad för sprints för dessa snabba sektioner. En tri cykel är tyngre än en väg cykel, men är mycket mer aerodynamisk och utnyttjar en annan körställningen för att maximera prestanda vid höga hastigheter. Detta gör det bästa valet för en cykel sprint under en triathlon, eftersom det kommer att bli snabbare och mer effektivt än en traditionell tävlingscykel.

Rida som vinden

Sprinten av en triathlon är en kamp mot luftmotstånd. Bredvid tyngdkraften på en sluttning, är luftmotståndet den största kraften en cyklist behöver för att övervinna, som står för upp till 90 procent av motståndet kände under en sprint. Detta gör aerodynamiken hos en tri cykel mycket viktigare än aerodynamik i en väg cykel, som är utformad för uthållighetstävlingar över en mängd olika lutningar. För att ytterligare förbättra aerodynamiken, tri cyklar placera även föraren i en annan position som maximerar trampkraft och minimerar profil ryttaren.

Komma Aero

En tri cykel använder aerorör att möjliggöra en mycket mer aggressiv körställning. Aerorör antingen integreras i styret på en tri cykel, eller komma som en bilaga till megafon linjerna med klämmor. Dessa stänger har armbågsskydd så att föraren kan placera armarna i en böjd position, skärpa sin profil för de bästa aerodynamik. I denna position, är ditt pedaleffektivitet fortfarande utmärkt, vilket gör det idealiskt för sprintar som kräver en hel del ström.

Livet i Slipstream

En tri cykel är oftast byggda av kolfiber, som består av enskilda fibrer förseglade i skikt med hjälp av ett laminat. Kolfiber är extremt styv och lätt, och kan formas mycket lättare än en legering. Detta tillåter en tri cykel att ha en unik form som minimerar luftmotståndet med användning av vingliknande avsmalning i varje sektion av ramen. Sadelröret hos ramen kommer vanligtvis kurva runt bakhjulet, vilket ger cykeln en jämn, kontinuerlig form. Ramen av en tri cykel är oftast tyngre än en traditionell väg cykel ram på grund av den extra material som används vid framställning av aerodynamiskt formade slangen, men vikten har en mycket mindre effekt på hastighet än aerodynamik vid höga hastigheter i en triathlon sprint.

Uppfinna hjulet

Tri cyklar använder kolfiberhjul med djupa fälgbredder för att ytterligare förbättra aerodynamiken. Vissa ryttare ta detta till det yttersta med hjälp av en helt sluten bakhjulet, som omfattar ekrarna i ett kolfiber maträtt. Dessa hjul skär genom vinden på samma sätt ramens formning gör, vilket minskar turbulensen som orsakas av roterande ekrar.